hogy legyen valami egyszerű, amivel kezded vagy befejezed a napod

Ká és a többiek - hétköznapi blogregény

Ká és a többiek - hétköznapi blogregény

20200229: lehet baj, de még nincs

2020. február 29. - p.a

coronavirus-2330700.jpg

Nincsenek lefosztva az üzletek.

Kicsit megerőltető ez az egész. Hogy mindenki megbolondult. Na persze nem most történt, csak most látszik. Azt mondják, bajban ismerszik meg a jó barát. Talán a barátokra is igaz ez, de a korlátolt hülyékre mindenképpen.

Ká ma elment bevásárolni. A facebook-posztokkal ellentétben: nincsenek lefosztva az üzletek. Nyilván gyorsan újratöltik, ez a boltok érdeke. Profik. A boltok profik. Ká-ban egy pillanatra felmerült, hogy az egész vírus-lárma csak a Tesco és az Auchan közös projektje, de ez még viccnek is annyira gyenge, hogy maga sem nevetett rajta, még egy elfojtott mosolyt sem ért meg.

A boltok nincsenek lefosztva, kivéve a liszt, a cukor és az olaj. Ki a fene vásárolta fel a lisztet, a cukrot és az olajat? Ká soha életében nem vett még lisztet és cukrot. Olajból is csak olivát, de azt nem is ürítették le. Atyaég, kik ezek az emberek, akikkel egy országban, egy külvárosban, egy utcában él? Kik ezek, akik azt hiszik, hogy liszt-cukor-olaj a túlélés záloga? Az hagyján, hogy azt gondolják, hogy eljött a túlélés ideje, nade liszt-cukor-olaj?

Ká már most, egy hét után is gyűlölte a koronavírust. Az egyetlen remény, hogy ez is egy "szökőévenként egyszer van ilyen" balhé. És így idén ránk jár a rúd, de kibírjuk. Reméljük - kibírjuk.

Reggel Ká a szomszéd diadalittasnak tűnő facebook-bejegyzésében azt olvasta (élőben nem beszélt vele jó fél éve), hogy tegnap 70 liter tejet vásároltak, ma pedig mennek új hűtőládát venni, hogy le lehessen fagyasztani mindent. Liszt-cukor-olaj és tej. Plusz hűtőláda, mintha 1991 lenne. Hova fogják tenni, a fürdőszobába?

Szóval bajban ismerszik meg a korlátolt hülye. A helyzet furcsasága, hogy most még igazi baj sincs. Lehet majd később, de még nincs. Vagyis a korlátolt hülye már akkor megismerszik, amikor „lehet, de még nincs”. Ennyivel könnyebben azonosítható, mint a jó barát. Ká ezen sem mosolygott, de azért rögzítette a gondolatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaandco.blog.hu/api/trackback/id/tr6015497718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása