hogy legyen valami egyszerű, amivel kezded vagy befejezed a napod

Ká és a többiek - hétköznapi blogregény

Ká és a többiek - hétköznapi blogregény

20200429: a vírus, ami ott sem volt

2020. április 29. - p.a

as2.jpg

Steve a cégénél leteszteltetett mindenkit.

48 ember, senki sem beteg. Ebből 27 azt hitte, hogy már letudta a vírust, de az antitestek (illetve a hiányuk) szépen mutatták, hogy mindannyian tévednek. Elsőre jó hír. Igazából másodikra is, de Steve mégis marhára zavarban volt. Oké, 48 ember, lehetett szerencséjük. De Stevenek nincs olyan ismerőse, aki beteg lett volna. Olyanok vannak, mint ez a 27, akik azt hitték, de igazából nincs. Sőt. Vagy egy hete kérdezget mindenkit, de úgy tűnik, ez idő alatt nem találkozott olyan emberrel, aki ismerne olyat, aki beteg. Mi a fene történik itt?

Azt mondják, az országban üresek a járványra félretett kórházi ágyak. Nem az újak. Még azok sincsenek feltöltve, amik eleve megvoltak, az a kevés. Pedig már március végére tömegjeleneteket várt minden valamirevaló szakértő. Ennyit ért volna a hirtelen bezárkózás és majd most kezdődik, amikor nyitunk? Ilyen fegyelmezettek a magyarok? Akkor mi van az idősotthonokkal és a többi beteggel? A vírus bejött, de mégsem terjed olyan könnyen? Nem is olyan agresszív? De akkor mi történt Olaszországban vagy Spanyolországban? Mi történik az USA-ban vagy az angoloknál? Egy korábbi oltás miatt immunitásunk van? Éghajlat/időjárás? Simán csak szerencse?

Nincs elég beteg. Nem a kormány mondja. Steve mondja, saját magának. Másnak nem is nagyon meri. Régi, gyerekkori haverja, a félnáci Tas jutott eszébe, aki hamarosan vigyorogni fog, hogy igen, a magyar genetika ilyen, kiválasztott nép vagyunk. Meg a vidéki anyósa, aki szerint a pálinka mindenen segít. És a szomszéd, aki azt hajtogatja, hogy Magyarország a világvége, még a vírus sem ér ide. De Steve tudja, hogy ezek együtt sem magyarázzák meg, ami itt történik.

Ösztönösen óvatos és cselre számít, ezért cégvezető. De hol itt a csel? A visszavonulót játszó ellenség közben oldalról, lesből támad majd? Valószínűtlen. A legrosszabb, hogy a számok nem támasztják alá az ösztöneit és ilyen ritkán van. Azt hisszük, kinőttünk a középkori hiedelmek világából, pedig a mai napig nem értjük, mi történik körülöttünk. Egyáltalán nem. Csak okoskodunk.

as.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kaandco.blog.hu/api/trackback/id/tr7315647150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása